Passend onderwijs
De Wet Passend Onderwijs is per 1 augustus 2014 in werking getreden. De scholen van de vereniging zijn vertegenwoordigd in tien regionale samenwerkingsverbanden passend onderwijs (bijlage 5).
Lees meer ›Passend onderwijs
OMO-prijzen, een bijzondere motiveringsprijs voor leerlingen
Elk jaar reikt de vereniging motiveringsprijzen uit aan leerlingen die een bijzonder praktijk- of profielwerkstuk hebben gemaakt.
Lees meer ›OMO-prijzen, een bijzondere motiveringsprijs voor leerlingen
Sociale veiligheid
Scholen in het primair en voortgezet onderwijs zijn sinds 1 augustus 2015 wettelijk verplicht zorg te dragen voor een veilige school. De inspectie ziet hierop toe. Scholen moeten jaarlijks de sociale veiligheid monitoren.
Lees meer ›Sociale veiligheid
Kansen(on)gelijkheid
In de gemeente Tilburg loopt een initiatief onder de naam ‘Agenda Sociaal 013’. Vele partijen in de stad zetten met elkaar de schouders onder vier gekozen thema’s: ‘een goede start’, ‘ruimte om te leven’, ‘optimale kansen’ en ‘wereld die mij ziet’.
Lees meer ›Kansen(on)gelijkheid
Vluchtelingenonderwijs
In 2018 is het aantal asielzoekers gestabiliseerd. Het aantal nareizende jongeren (in het kader van gezinshereniging) is gedaald. Hierdoor is de totale onderwijsvraag opnieuw lager.
Lees meer ›Vluchtelingenonderwijs
Privacy
Binnen de vereniging zijn we bewust van het feit dat er persoonsgegevens worden uitgewisseld van een kwetsbare groep, namelijk onze leerlingen.
Lees meer ›Privacy
Vernieuwde vmbo-structuur
De meeste leerlingen in het voortgezet onderwijs volgen onderwijs in het vmbo. In het schooljaar 2016-2017 zijn de vmbo-scholen van de vereniging gestart met de invoering van het vernieuwd vmbo met tien beroepsgerichte examenprogramma’s.
Lees meer ›Vernieuwde vmbo-structuur
Onderwijstijd
Scholen hebben veel ruimte om zelf, in overleg met de medezeggenschapsraad, de onderwijstijd in te vullen en te spreiden. Sinds augustus 2015 is een nieuwe wettelijke urennorm van kracht: Wet modernisering onderwijstijd.
Lees meer ›Onderwijstijd
Onderwijs in kerncijfers – slaagpercentages
Het (gewogen) gemiddelde slaagpercentage van alle scholen binnen vereniging Ons Middelbaar Onderwijs ligt bij vmbo-k, vmbo(g)t en havo in 2017/2018 boven het landelijke gemiddelde. Vmbo-b en vwo scoren enigszins onder het landelijke gemiddelde.
Lees meer ›Onderwijs in kerncijfers – slaagpercentages
Resultaten praktijkscholen
Het praktijkonderwijs (pro) heeft als pedagogische missie en als wettelijke opdracht leerlingen voor te bereiden op actieve deelname aan de maatschappij en aan het arbeidsproces.
Lees meer ›Resultaten praktijkscholen