Analyse van het resultaat 2018
Het resultaat bedraagt € 9,4 miljoen en is daarmee € 6,0 miljoen positiever dan begroot. In onderstaande tabel is per entiteit het verschil tussen het resultaat en de begroting zichtbaar gemaakt.
Lees meer ›Analyse van het resultaat 2018
Financiële verantwoording
De vereniging hanteert een aantal financiële uitgangspunten, met name als het gaat om solvabiliteit en - daarvan afgeleid - het weerstandsvermogen.
Lees meer ›Financiële verantwoording
Solvabiliteit
De solvabiliteit geeft de verhouding weer tussen het totale eigen vermogen (inclusief voorzieningen) en het balanstotaal, en geeft daarmee informatie over de kredietwaardigheid van een organisatie.
Lees meer ›Solvabiliteit
Weerstandsvermogen
Het weerstandsvermogen geeft de verhouding weer tussen het totale eigen vermogen en de baten, en legt daarmee een verband tussen de omvang van het eigen vermogen en de bedrijfsvoering.
Lees meer ›Weerstandsvermogen
Rentabiliteit
De rentabiliteit geeft de verhouding weer tussen het resultaat en de totale baten. Voor deze indicator heeft de onderwijsinspectie aangegeven, dat deze over een periode van drie jaar niet negatief mag zijn.
Lees meer ›Rentabiliteit
Liquiditeit
Binnen de vereniging wordt het liquiditeitsbeheer centraal uitgevoerd, om kosten en risico’s met betrekking tot de liquiditeiten te minimaliseren. De liquiditeit van een organisatie kan bepaald worden aan de hand van de current ratio.
Lees meer ›Liquiditeit
Huisvestingratio
De huisvestingsratio geeft de verhouding weer tussen de huisvestingslasten inclusief afschrijvingslasten op gebouwen en terreinen en de totale lasten. De onderwijsinspectie hanteert als signaleringswaarde een bovengrens van 0,1.
Lees meer ›Huisvestingratio
Debt service coverage ratio
Om te kunnen beoordelen in hoeverre de vereniging in staat is te voldoen aan rente- en aflossingsverplichtingen op de aangegane lening heeft de BNG bank de debt service coverage ratio (DSCR) geïntroduceerd.
Lees meer ›Debt service coverage ratio
Inkoopstrategie OMO
Inkoop zorgt ervoor dat een organisatie kan beschikken over die producten en diensten die een antwoord vormen op de (inkoop)vraag, tegen aantrekkelijke condities en geringe risico’s.
Lees meer ›Inkoopstrategie OMO
Inkoopprojecten
Medio 2018 is de aanbesteding schoonmaak voor 25 scholen afgerond. De contracten zijn ingegaan in de periode juli/augustus 2018.
Lees meer ›Inkoopprojecten