Toezichtarrangementen

De inspectie bezoekt scholen zeker eens per vier jaar. Het kan ook gebeuren dat de inspectie een school bezoekt vanuit een stelselonderzoek zonder dat daar een oordeel uit voortkomt. De inspectie maakt jaarlijks een risicoanalyse.

Lees meer ›Toezichtarrangementen

Kwaliteitsgelden VO en Prestatiebox

Alle scholen ontvangen via de Regeling Prestatiebox vo aanvullende middelen om invulling te geven aan de prioriteiten uit het Sectorakkoord VO voor de komende periode.

Lees meer ›Kwaliteitsgelden VO en Prestatiebox

Versterking van betrokkenheid ouders

Actieve betrokkenheid van ouders is sinds jaar en dag een factor van belang op de scholen binnen de vereniging.

Lees meer ›Versterking van betrokkenheid ouders

Klachtencommissie

Ons Middelbaar Onderwijs kent een algemene klachtenregeling, waarin is opgenomen dat klachtbehandeling primair op schoolniveau plaatsvindt.

Lees meer ›Klachtencommissie

Regionale beroepscommissie leerlingenzaken

Naast de algemene klachtenregeling kent Ons Middelbaar Onderwijs een regeling met betrekking tot bezwaar en beroep in leerlingenzaken.

Lees meer ›Regionale beroepscommissie leerlingenzaken

Klokkenluidersregeling

Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs heeft een klokkenluidersregeling. De regeling richt zich op ouders/leerlingen en medewerkers van de vereniging die een misstand vermoeden en deze melden, met als doel de misstand op te lossen.

Lees meer ›Klokkenluidersregeling

Code Goed Onderwijsbestuur

Het voortgezet onderwijs kent de ‘Code Goed Onderwijsbestuur VO 2019’. De code is in 2019 door de VO-raad herzien en bevat de basisvoorwaarden voor goed bestuur en intern toezicht.

Lees meer ›Code Goed Onderwijsbestuur

Ledenraad en regiobijeenkomsten Raden van Advies

Ons Middelbaar Onderwijs heeft doelbewust de vereniging als rechtsvorm. Via de ledenraad heeft de samenleving een plek gekregen in de formele besluitvorming en is binnen de vereniging de mogelijkheid tot tegenspraak gecreëerd.

Lees meer ›Ledenraad en regiobijeenkomsten Raden van Advies

Regionale plannen voor de subsidie leerlingdaling

In diverse regio’s in Nederland zorgt de leerlingendaling voor toenemende druk op de bereikbaarheid en betaalbaarheid van het voortgezet onderwijs.

Lees meer ›Regionale plannen voor de subsidie leerlingdaling

Herschikking, samenwerking, fusie en overname

In meerdere regio’s vinden samenwerkingsinitiatieven tussen verschillende scholen plaats. Deze samenwerkingen ontstaan veelal om leerlingen de grootst mogelijke kansen op een mooie (onderwijs-)carrière te bieden.

Lees meer ›Herschikking, samenwerking, fusie en overname